[weglot_switcher]

Om oss

GAV Glimåkra AB, tidigare AB Gunnar Anderssons Vävskedsfabrik, i Oxberg startades redan 1926 med vävskedar som första produkt. Genom åren har tillverkningsprogrammet utökats till att omfatta förutom vävskedar, även vävstolar med alla tillbehör.

Miljöarbete

I allt vi gör försöker vi att på bästa sätt ta hänsyn till miljön. Redan det faktum att våra produkter huvudsakligen består av den naturliga råvaran trä gör att vår verksamhet påverkar naturen ytterst lite.

Vårt miljöarbete

I allt vi gör försöker vi att på bästa sätt ta hänsyn till miljön. Redan det faktum att våra produkter huvudsakligen består av den naturliga råvaran trä gör att vår verksamhet påverkar naturen ytterst lite. Vi använder trä från FSC (Forest Stewardship Council) certifierad skog, dvs skog vars ägare avsätter en viss del av skogen till naturbiotoper. Även övriga råvaror har naturligt ursprung. Så är t.ex. bindemedlet i våra vävskedar fortfarande beck, det har dessutom visat sig vara det bästa och mest hållbara materialet. De lacker och färger vi använder är också av miljövänliga sorter.

Den elenergi vi använder är producerad i något av de många vattenkraftverk vi har i Dalarna och uppvärmningen av fabriken sker med vårt eget spillvirke och spillvirke som vi köper av andra. Virket bränns i vår egen panna.

Handvävning är ett urgammalt hantverk som ger människor ro och tillfredsställelse samtidigt som det skapar vackra saker på ett för naturen gott och varaktigt sätt. En Glimåkra vävstol är gjord för att hålla länge och både tillverkning och användning står i god samklang med miljö och natur.

Sist men inte minst ligger vår fabrik i en vacker men glest befolkad bygd. Genom att vara kvar och verka i Oxberg och erbjuda arbetstillfällen där bidrar Glimåkra till att hålla bygden levande vilket också är en del i vårt miljöarbete.

sv_SESwedish